- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Dochucovadla:
sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián
Energetická hodnota celkem: 1782 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 17,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 4
Postup přípravy
Opláchnutý díl vepřové kýty protkneme polovinou dávky šunky a sterilované okurky. Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a podusíme na třetině dávky tuku se slaninou nakrájenou na kostičky. Do základu přidáme osolené maso, kořeníme je divokým kořením, přidáme pečlivě opláchnutý a nakrájený citron, maso zastříkneme octem, mírně zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze druhé třetiny tuku a prosáté mouky, rozředíme vodou, dochutíme hořčicí, cukrem a za občasného promíchání vaříme. Během vaření přidáme do omáčky mléko a nakonec ji zjemníme smetanou. Provařenou omáčku přecedíme přes hustý cedník a znovu krátce povaříme. Zbylou dávku šunky a okurky nakrájíme na nudličky a podusíme na zbývajícím tuku. Při podávání na povrchu masa dáváme podušenou šunku s okurkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.